Gramaj : (250gr - 500gr - 1000gr)
0 ₺
Ürün Seçenekleri | ||
---|---|---|
Ağırlık
|
Türk mutfağında çok tüketilen baharatlardan birisi Sumaktır. Ekşi tadıyla yemeklerde, salatalarda ve mezelerde sevilerek tüketilir. Kendine has kokusu ve tadıyla bilinen Sumak, sağlık açısından çok faydalı bir baharattır.
Sumağın Faydaları Nelerdir?
Sumak Çayı Nasıl Yapılır?
Bir litre kaynar suyun içine 1 yemek kaşığı sumak ekliyoruz ve 10 dakika demlenmeye bırakıyoruz. Demlenen sumak çayını süzüp suyunu sıcak ya da soğuk içebilirsiniz.
Sumak Çayı Neye İyi Gelir?
Sumak çayı içtiğinizde ya da bir pamuğa batırıp sivilceli olan bölgeye sürdüğünüzde cildinizde ki iyileşmeyi fark edeceksiniz.
Sumak Zararları
Sumak tohumu açken tüketildiğinde daha çok acıkmanıza sebep olur. Vücutta alerjiye neden olur. Yağların hızlıca parçalanmasına sebep olarak aşırı kilo kaybına neden olabilir. Tansyion yükseltir. Bu yüzden dikkatli ve aşırıya kaçmadan tüketilmesine dikkat edilmelidir.