Tane Kişniş


Gramaj : (250gr - 500gr - 1000gr)

0  ₺

Adet
  • Kişnişin Faydaları

    • Cilt iltihabını azaltır.
    • Cilt bozukluklarını gidermek için kullanılır.
    • Kötü kolesterolü düşürür.
    • Kan basıncını düzenler.
    • Ağız ülseri için doğal bir antiseptiktir.
    • Kemik sağlığını güçlendirir.
    • Adet düzensizliği için kullanılır.
    • Ağız kokusunu gidermek için kullanılır.
    • İştah açıcıdır.
    • Eklem ağrıları için semptom üretir.
    • Zayıflamaya yardımcıdır.
    • Anemi olan kişilere iyi gelir.
    • Kalp krizi ve felçli hastalıkları aza indirmede yardımcıdır.
    • Göz sağlığına iyi gelir.

    Kişniş Kalorisi

    1 Tutam;

    Karbonhidrat

     0.02

     Protein

     0.03

     Yağ

     0

     Lif

     0

     Kolesterol

     0


    Kişniş Zararları

    Kişniş sağlığa dosttur, her besinde olduğu gibi fazlası zararlı olabilir. Fazla tüketim cilt sorunlarına yol açabilir. Hamilelerin tüketmemesi önerilir.

    Kişnişin Nasıl Tüketilir?

    Tohumlarını haşlayıp yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir. Et yemeklerinde kullanılabilir. Makarnaya lezzet verir. Kahvaltıda bal ile karıştırılıp yenildiğinde çok faydalıdır. Kökü taze ise yemeği yapılabilir.

    Kişniş Zayıflatır mı?

    Kizni ve aş otu olarak bilinen Kişniş; lif yönünden zengindir ve zayıflamaya yardımcıdır. Dikkatli kullanılmaması halinde iştah açabilir. Dikkatli kullanıldığında kilo vermeye yardımcıdır.

    Kişniş Cilde Faydaları

    • Cildi besler
    • Cildi yeniler
    • Kırışıklık oluşmasını engeller
    • Sivilce ve akne oluşmasını engeller
    • Ciltte leke oluşumuna engel olur
    • Cilt iltihabını iyileştirir

    Kişnişli Makarna Tarifi

    • 1 paket makarna
    • 2 tane kuru soğan
    • 3 domates
    • 1 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 1 çorba kaşığı taze kişniş
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 çay bardağı süt
    • 4 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çorba kaşığı baharat karışımı

    BAHARAT KARIŞIMI

    Hazırlanışı;

    Baharatları mutfak robotuyla toz haline getirin.

    Makarnayı haşladıktan sonra tereyağını tavada eritin içine küp küp doğranmış soğan, sarımsak ve domatesi ekleyin ve 10 dk kavurun. Daha sonra unu ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Sütü ve baharatları ekleyin. 3-4 dakika daha pişirin. Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosa ekleyerek karıştırın.

    Afiyet Olsun..

    BENZER ÜRÜNLER

    Toz Karabiber
    250gr - 500gr - 1000gr
    Tane Zerdeçal
    250gr - 500gr - 1000gr
    Toz Limon Tuzu İnce
    250gr - 500gr - 1000gr
    Toz Yenibahar
    250gr - 500gr - 1000gr