Erik Kurusu


Gramaj : (250gr - 500gr - 1000gr)

0  ₺

Adet
  • Erik Kurusu, fermantasyon sürecine gerek duyulmadan güneşte doğal yöntemlerle kurutulmuştur.  Tatlı ve mayhoş tadıyla tam bir enerji deposu olan Erik Kurusu, içerdiği yüksek miktarda lif ile diyette tüketilen bir meyvedir.

    Erik Kurusunu Nasıl Kullanabiliriz?

    Direkt olarak tüketilebileceği gibi, bitki çayına eklenebilir, hoşafı ve reçeli yapılabilir, çay yanında atıştırmalık olarak tüketilebilir.

    Erik Kurusu Faydaları

    • -Sindirimi hızlandırır,
    • -Kabızlığa iyi gelir,
    • -Kalp ve akciğer rahatsızlıklarına iyi gelir,
    • -Kansızlığa iyi gelir,
    • -Cildin güzelleşmesini sağlar,
    • -Antioksidandır,
    • -Beyin sağlığına iyi gelir,
    • -Saçı besler.

     

    Kuru Erik Çayı Nasıl Yapılır ?

    10-15 eriği ince ince doğrayıp kaynamış 1 lt suya atıyoruz, 5-6 dakika eriği demlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra suyu süzdükten sonra suya isteğe göre tarçın atarak da tüketebilirsiniz. Kahvaltıda, ara öğünlerde ve akşam yemeğinden sonra tüketebilirsiniz. Günde 2-3 bardaktan fazla tüketmemeye dikkat edilmelidir.

    Kuru Erik Çayı Faydaları

    • -Sindirimi düzenler,
    • -Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir,
    • -Regl sancıları ve düzensizliklerine iyi gelir,
    • -Yüksek ateşi düşürür,
    • -Kalp sağlığını korur,
    • -Migren ağrılarına iyi gelir,
    • -İştah açar,
    • -Romatizma ağrılarına iyi gelir.

     

    Kuru Erik Hoşafı Nasıl Yapılır? 

    Yıkadığınız erikleri tencereye koyun, üzerine su ekleyin. Orta ateşte 10 dk kaynatın ve üzerine şekeri ekleyin. Ocağın altını kıstıktan sonra 20 dk daha kaynasın. Limon tuzu ekleyin ve karıştırın. İşte hazır! Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Yaz günlerinde çokça tüketilen doğal bir içecektir. İsteğe göre birkaç tür kuru meyve ile karışık olarak da hazırlanabilir.

    Kuru Erik Reçeli Nasıl Yapılır? 

    Yıkayıp sıcak suyun içinde bir gece dinlendirdiğiniz Kuru Erikleri, suyunu süzün. Tencereye eriğin üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Kıvamı koyulaşana kadar kaynasın. Limon suyu ilave edip biraz daha kaynatın. Oluşan köpükleri alın ve reçellerinizi kavanozlara dökün. Reçellerinizi soğumaya bırakın. Soğuyan Kuru Erik Reçellerinizin kapaklarını kapatın.

    Erik Kurusu Besin Değerleri

    100 gramda;

     Karbonhidrat  56.47 g
     Protein  3.32 g
     Kolesterol  0 mg
     Yağ 1.11 g

     

    Kaliteyi tek tıkla kapınıza kadar ulaştırıyoruz. Antep Dükkanından vermiş olduğunuz sipariş belirtilen teslimat süreleri içinde ürünün orijinalliği bozulmadan elinize ulaşacaktır. Kampanyalardan ve özel indirimlerden ilk sizin haberiniz olması ve fırsatları yakalamanız için Sosyal Medya hesaplarımızdan takip edin! Aksi bir durumda bizlerle iletişime geçebilirsiniz. İstediğiniz kuruyemiş ürünlere Antep Kuruyemiş kategorisinden sepete ekleyip, siparişinizi tamamlayabilirsiniz. 7/24 online hizmetle sizlerin hizmetindeyiz.

    Antep Dükkanı keyifli alışverişler diler..

    BENZER ÜRÜNLER

    Karışık Çerez
    500gr - 1000gr
    Fındık İçi
    500gr - 1000gr
    Zencefil Kurusu
    250gr - 500gr - 1000gr
    Leblebi Şekeri
    500gr - 1000gr