Antep Fıstığı Nedir?
Ana vatanı Ortadoğu’dur. Ülkemizdeki bereketiyle yetişen Antep Fıstığı; Yeşil Altın ya da Şam Fıstığı olarak da bilinir. Antep Fıstığı, sakız ağacıgiller familyasına mensup, yağlı ve ince kabuklu bir besindir.  Eski medeniyetlerde kral sofralarında eksik olmayan Antep Fıstığı günümüzde mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelmiştir. 
Antep Fıstığı Ağacının Özellikleri Nelerdir?
Antep Fıstığı Ağacı, çiçekleri üzümü anımsatan kısa boylu ve salkım salkımdır. Salkımına Cumba denir. Üreticisine sağladığı fazla kar nedeni ile Altın Ağaç olarak da anılır. Ağaç maximum 10 metreye kadar uzayabilir. Antep Fıstığı Ağacı 10-15 yıl içinde hasat veren uzun vadede yetişen bir besindir. Antep Fıstığı Ağacı iki yılda bir hasat verir. 
Antep Fıstığı Fidanı Nerelerde Yetişir?
Antep Fıstığı yetiştiği yere göre farklı isimler alır. Türkiye’de en çok Gaziantep’te yetişir, en fazla verim ise Diyarbakır’dan alınır. Antep Fıstığı yetiştiriciliğinde Gaziantep ve Diyarbakır’dan sonra Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Siirt, Malatya ve Adıyaman gelir. Dünyada işe Türkiye, Hindistan, Irak, Meksika, İran, Çin, Suriye, Amerika, Yunanistan ve Suriye’de yetişir
Antep Fıstığı Ağacı Yetiştirme Koşulları
Yetiştirileceği toprak önemlidir. İstenilen verimin alınabilmesi için Antep fıstığı fidanı sulanmalı ve bakımı yapılmalıdır. Ülkemizde Antep Fıstığı Ağacı için Gaziantep verimli toprağa sahiptir. Antep Fıstığı Ağacı güneşi ve tuzu sever. Antep Fıstığı aslında çöl bitkisidir. Sıcaklık değişikliklerine ve tuzlu topraklara karşı mukavemetlidir. Ülkemizde yetişen Antep Fıstıklarının yağ oranı fazladır ve diğer ülkede yetişen fıstıklara göre daha lezzetlidir.
Antep Fıstığı Fidanı Hangi Ayda Dikilir?
Kasım ayının ilk haftası ile Nisan ayının son haftasına kadar dikilebilir. 
Antep Fıstığı Nasıl Toplanır?
Antep Fıstığı yetiştirmek emek işidir. Baklavalık dediğimiz boz fıstıklar ağustos ayı başında toplanmaya başlar. Aradan 15-20 gün geçtikten sonra fıstık olgunlaşır ve kızarır. Eylül ayının sonuna doğru toplanır. 
Antep Fıstığı Faydaları 
-Sigara ve alkolün vücuda verdiği zararlı etkiyi azaltır.

-Kandaki kolesterolü düşürür,

-Antibiyotik etkisi vardır,

-Cinsel gücü arttırır,

-Gelişme çağında tüketilmesi tavsiye edilir. Beyin fonksiyonlarının gelişmesini sağlar.

-Kan şekerinin yükselmesini engeller,

-Akciğer iltihabını temizleme özelliğine sahiptir,

-Göğüs ağrılarını azaltır,

-Öksürüğü azaltır,

-Enerji verir,

-Egzamaya iyi gelir,

-B6 vitamini, magnezyum ve manganez mineralini bulundurur.

Antep Fıstığı Çeşitleri Nelerdir?
Antep Fıstığı, yetiştiği toprağın özelliğine, fıstığın büyüklüğüne- küçüklüğüne ve yağlı olup olmamasına göre farklılık gösterir. Antep Fıstığı Çeşitleri aşağıdaki gibidir.Ülkemizde 12 çeşit fıstık yetişir. Fıstıklar rengine, kokusuna, boyutuna ve lezzetine göre farklılık gösterir. 

Antep Fıstığı Tüketimi
Antep Fıstığı, tuzlu, kavrulmuş veya taze olarak tüketilebilir. Kuruyemiş olarak bilinen Antep fıstığı, tatlılarda, yaş pastalarda, kuru pastalarda, dondurmada, lokumlarda da tercih edilir. İsteğe göre kırık veya toz olarak kullanılabilir. Bunların yanında salam çeşitlerinde de lezzet katmak için kullanılır. 

Antep Fıstığı Fiyatları
Antep Fıstığını marketlerden, kuruyemiş dükkanlarından satın alabilirsiniz. Günümüz koşullarında internet üzerinden de istediğiniz gramajlarda siparişinizi oluşturabilir ve kapınıza kadar getirtebilirsiniz. Antep Fıstığı fiyatları, fıstığın türüne ve hasat durumuna göre farklılık gösterir.  

Antep Fıstığı Besin Değerleri

1 Avuç;

 Karbonhidrat (g)

 5.09

 Protein (g)

 3.79

 Yağ (g)                  

 8.25

 Lif (g)

 1.85 

 Kolesterol (mg)

 0

 Sodyum (mg)

 1.08

 Potasyum

 181.26

Tatlılarınıza ve kuruyemişlerinize çok yakışacak Antep Fıstığını hala denemediniz mi? Sevdiklerinize hak ettikleri kaliteyi sunmak istemez misiniz? Fıstık gibi memleketten fıstık gibi bir lezzeti siz değerli müşterilerimizin kapısına kadar tek bir tıkla ulaştırıyoruz. Diğer Yöresel Ürünlerimizde olduğu gibi Antep Fıstığı satışında da Antep Dükkanı olarak kaliteli ve organik işler çıkarmaya özen gösteriyoruz. Gaziantep Yöresel Ürünü olan Antep Fıstığının mutfakta kullanılan ve kuruyemiş olarak tüketilen çeşitleri vardır. Kuruyemiş olarak tüketilen fıstıklara Antep Dükkanından Kuruyemiş kategorisine tıklayarak Soslu Yer Fıstığı İçi, Yer Fıstığı ve Yer Fıstığı Cips ürünlerimize ulaşabilirsiniz. Antep Dükkanı olarak sizlere sunduğumuz ürünlerimizde katkı ve sahtecilik söz konusu değildir. Antep Fıstığı gerekli hijyen koşullarında paketlenir, kokusu ve tadı tazeliğini korur. Antep Dükkanından satın alacağınız Antep Fıstığını baklavalarınızda, hamur işlerinizde, tatlı süslemelerinizde, etli yemeklerinizde ve pilavlarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Şekerinizi dengeler, kolesterol düşürür ve kalp sağlığınızı korur. Tazeliğin ve gelenekselliğin lezzetine varacaksınız! Sağlığınıza ve sevdiklerinize iyi gelecek Antep Fıstığı Antep Dükkanında. Antep Dükkanından vermiş olduğunuz sipariş belirtilen teslimat süreleri içinde ürünün orijinalliği bozulmadan elinize ulaşacaktır. Kampanyalardan ve özel indirimlerden ilk sizin haberiniz olması ve fırsatları yakalamanız için Sosyal Medya hesaplarımızdan takip edin! Aksi bir durumda bizlerle iletişime geçebilirsiniz. İstediğiniz fıstığı Antep Fıstığı ve Kuruyemiş kategorisinden sepete ekleyip, siparişinizi tamamlayabilirsiniz. 7/24 online hizmetle sizlerin hizmetindeyiz. Antep Dükkanı keyifli alışverişler diler..